Behandla rynkor

Det finns flera olika sätt att behandla rynkor i huden. Dels kan man göra olika typer av angrepp eller så kan applicera olika typer av krämer eller salvor på rynkorna. Ett alternativ som blivit mycket populärt de senare åren är botox.

Botox är ett ämnen som verkar muskelavslappnande. Det har använts inom medicinen sedan 50-talet men främst för överaktivitet vid ögats muskler. Det har nu blivit en populär behandling för att motverka ålderstecken genom att minska anspänningsrynkor som bildas i våra ansikten. Det är nu det vanligaste läkaradministrerade skönhetsingreppet i världen. Det fungerar genom att botox begränsar nervsignalerna till ansiktsmuskulaturen så att de inte anspänns. Det gör att inga rynkor bildas och huden blir slät. Det är enbart de behandlade musklerna som påverkas och övriga muskler fungerar normalt.

Man kan även göra andra typer av kirurgiska ingrepp för att bli kvitt rynkor. Man kan sträcka ut huden och göra en så kallad ansiktslyftning. Ett annat alternativ som blivit alltmer populärt är att provocera fram nybildning av huden. Det kan man göra genom att brännskada den yttre huden, skada den mekaniskt eller att kemiskt skada den. Det brukar oftast kallas för kemisk eller mekanisk peeling. Man kan även fylla ut rynkor med ämnen som inte kan tas upp av kroppen såsom silikon eller något liknande för att strama ut huden. Man kan även fylla rynkorna med kroppens egna ämnen för att motverka rynkor såsom restylane.

Alla behandlingar har sina olika för- och nackdelar och det kan vara bra att rådfråga en läkare om vilken behandling som passar bäst.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *